Ga naar hoofdinhoud

Bieb als een Chinees bos

De nieuwe Yue Library in Hangzhou, China, heeft een tien meter hoge binnenruimte van natuurlijk hout. Uitzicht op de tuin, houten boekenplanken en natuurlijk licht geven aan de bezoekers van de ruimte het gevoel in een soort bos rond te lopen.

De bibliotheek werd ontworpen door Yi Chen en Muchen Zhang van de Chinese studio Beijing Fenghemuchen Space Design, in samenwerking met Beijing Capital Land. De bibliotheek wordt ook gebruikt voor culturele evenementen. Naast de toepassing van eikenhouten planken en aftimmering van wanden en trappen met hetzelfde materiaal is gebruik gemaakt van aanvullende materialen. Zo zijn de plafonds van aluminium plaatmateriaal, wel op een eikenhouten draagsysteem en zijn de vloeren gemaakt van een plavuis van zwarte stenen uit Mongolië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer