Ga naar hoofdinhoud

Binnentuin als toevluchtsoord

De kavels in de nieuwbouwwijk aan de rand van Sebi – een buitenwijk van Niederndorf bij Kufstein (D) – zijn klein. Tussen de woningen onderling is dan ook weinig privacy. Daarbij ligt de buitenwijk op nog geen 200 meter van een verkeersknooppunt waar twee drukke rijkswegen samenkomen.

Om de privacy te waarborgen en bewoners de mogelijkheid te bieden voor het verkeerslawaai, paste architect Torsten Herrmann de woontypologie van de stad aan. In tegenstelling tot de gebruikelijk hekken en hagen plaatste hij voor de tweelaagse woonvleugel een carport. Deze combineerde hij aan de zuidzijde met een binnentuin die met grootformaat schuifelementen van de omgeving is af te sluiten. Door middel van overdekte terrassen is het altijd mogelijk om gebruik te maken van het buitenterrein – ongeacht het weer.

Voor het gevelontwerp is aan de buitenkant gebruik gemaakt van een sterk thermisch geïsoleerde houtstructuur bekleed met open dennenhouten bekleding. Deze loopt aan de noord- en oostgevel door als een doorschijnend privacyscherm voor de ramen. De binnenzijde van de carport en de terrasoverkapping zijn eveneens van dennenhout. Hier is het materiaal gesloten toegepast door gebruik te maken van geschaafde planken.

In de woning zelf bevinden zich een open woon- en eetkamer met keuken op de begane grond. Dit geldt ook voor de garderobe met gastentoilet en een extra garage. De bovenverdieping is ingericht met een ouderkamer, twee kinderkamers en een badkamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer