Ga naar hoofdinhoud

Bomen groeien door houten gevel

In Bangkok is een appartementencomplex gebouwd met bomen die door de houten lamellen van de gevel groeien. De gevel maakt natuurlijke ventilatie mogelijk.

Volgens Studionomad, dat het complex, dat ‘Lom Haijai’ heet, ontwierp, vormen de appartementen een antithese tegen de meest dominante vorm van residentiële architectuur in de regio: betonnen en glazen ‘dozen’ die alleen met airconditioners gekoeld worden. Deze flats worden minstens ten dele natuurlijk gekoeld.

De appartementen kijken uit op een centrale, groene binnenplaats. Een scherm van dunne houten latten laat ruimte voor uitzicht aan de straatzijde terwijl dat scherm tegelijkertijd zorgt voor voldoende  privacy. De kamers hebben twee of meer openingen om de luchtstroom in dit gebouw in de hoofdstad van Thailnad te maximaliseren. Deze luchtstroom komt aan de voorkant van de woningen door de houten latten die een eind van de gevel zijn bevestigd waardoor een bufferzone ontstaat die ook ruimte biedt voor balkons en planten. Tussen de twee lagen van de gevel bevinden zich kleine terrassen waar bomen zijn geplant die door de kleine openingen kunnen groeien.

Ook binnen is veel hout toegepast. De interieurs van de appartementen zijn afgewerkt met houten vloeren en de slaapkamers zijn bekleed met houten panelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer