Ga naar hoofdinhoud

Boomsuites in een Oostenrijks bos

Als onderdeel van een 7-sterrenhotel ontwierp Peter Pichler Architecture drie houten boomsuites die in een bos in Kitzbühel (Oostenrijk) komen te staan. De verbinding tussen mens en natuur staat in dit project centraal.

Het Italiaanse architectenbureau wil met het ontwerp bereiken dat de bezoekers van de boomsuites zich onderdompelen in de natuur door te leven op gelijke hoogte van de toppen van de omringende bomen. Er zal gewerkt worden met eenvoudige en lokale materialen. De vorm van de boomsuites is gebaseerd op de lokale houtarchitectuur in Oostenrijk.

De suites die vrijwel geheel uit hout zullen bestaan, worden gebouwd op een hoge houten constructie die bestaat uit houten balken die elkaar kruisen in een diagonaal patroon. De structuur wordt omhuld door een decoratieve tweede houten laag van elkaar kruisende latten die zijn ontworpen om lichte ruimtes te creëren met behoud van privacy.

De drie boomsuites variëren van 60 tot 80 vierkante meter en zijn ieder bereikbaar met hun eigen glazen lift. De lift is verborgen in de houten structuur waarop de suites zijn gebouwd. De suites bieden via grote glazen wanden uitzicht over het bos en de omliggende bergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer