Ga naar hoofdinhoud

Brouwerij wordt wijnbar

De architecten van Chybik+Kristof verbouwden een brouwerij uit de 19de eeuw, met een uitbouw uit de jaren 70, tot een moderne wijnbar. Het ontwerp kenmerkt zich door grote ronde zwarthouten sculpturen die lijken te zweven in de hoge ruimte.

De architecten lieten de structuur van de brouwerij ongewijzigd. Er werden twee grote ramen op straatniveau geplaatst. De overige openingen werden asymmetrisch over de gevel verdeeld. De brouwerij staat in de Tsjechische stad Znojmo in de buurt van een kapel uit de 9de eeuw en een gotische kerk die door de ramen van de nieuwe wijnbar te zien zijn.

De volledige hoogte van de voormalige technische ruimte bleef zichtbaar. Die werd benut om een hoge installatie van grote ronde zwarthouten sculpturen te plaatsen. In de zwarthouten rondingen zijn zitjes voor de gasten geplaatst, zodat de gasten op de gedeeltelijk vrijdragende platforms kunnen genieten van wijn terwijl zij tegelijkertijd kunnen uitkijken over de stad. De vrijdragende platforms zijn met elkaar verbonden door grote houten trappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer