Ga naar hoofdinhoud

BUGA is af

Het houtpaviljoen BUGA, een experimenteel gebouw, ontwikkeld door de Universteit van Stuttgart en geheel van houten elementen gebouwd, is af.

Eerder berichten we al over de bouw van dit bijzondere paviljoen, dat op het Zomereiland van de tuinexpositie Sommergartenschau 2019 in Heilbronn gebouwd is. Het ontwerp is gebaseerd op het pantser van een zeeëgel, dat al jaren intensief bestudeerd wordt door the Institute for Computational Design and Construction (ICD) en door the Institute for Building Structures and Structural Design (ITKE), beide van de Stuttgarter universiteit

De 376 ‘schubben’ waaruit het paviljoen bestaat en die een oppervlak van ruim 30 meter overspannen, zijn door robots met uiterste precisie uitgesneden. Het ontwikkelen en programmeren van deze technieken maken een wezenlijk deel uit van het experiment. Met de bouw van het paviljoen wordt vooral onderzocht (en bewezen) dat met digitale mogelijkheden gebouwen kunnen worden gemaakt met een ‘minimum aan materiaal en een maximum aan vorm’.

Meer informatie, foto’s en tekeningen zijn te vinden op de site van de universiteit. (gebruikte foto: ICD/ITKE, University of Stuttgart)

Eén reactie op “BUGA is af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer