Ga naar hoofdinhoud

Bunker van hout en staal

Voor een huis in Londen heeft een architectenbureau een aanbouw ontworpen. De aanbouw doet denken aan een bunker. Bijzonder is zijn piramidevorm en het materiaal waarvan de het is gemaakt: een opvallende combinatie van hout en staal.

Rise Design Studio uit Londen ontwierp de bijzondere aanbouw. Die ligt verzonken in de tuin, tussen twee bakstenen muren. De buitenkant van de aanbouw bestaat uit warmgewalst staal, hetzelfde materiaal als gebruikt werd bij de aanleg van de spoorbaan die direct achter het huis ligt. Het staal roest op een natuurlijke manier en krijgt zo een robuuste uitstraling.

De binnenkant van het bunker-achtige gebouw bestaat uit multiplex. Dit materiaal contrasteert mooi met de buitenkant van staal. Wanden van multiplex bieden een nis als zitplaats. De architecten zorgden bovendien voor veel opbergruimte. De muren en het dak zijn goed geïsoleerd zodat zowel de warmte als het geluid binnen, cq buiten blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer