Ga naar hoofdinhoud

Californië kent tonnen toe aan houtbouwprojecten

In totaal 880.000 dollar stopt de Amerikaanse staat Californië in vier projecten die als voorbeeld moeten dienen voor ‘advanced wood’-gebouwen. Naast de bekende voordelen wordt preventie van bosbranden als voordeel gezien.

Californië zette voor dit doel een Mass Building Competition op. Voor projecten die op een duidelijke en inspirerende manier gaan laten zien wat er allemaal met kruislaaghout en gelamineerd hout gebouwd kan worden.

De campus van een kunstintituut en de nieuwbouw van een ‘betaalbare woningen’-complex krijgen beide 200.000 euro aan stiumuleringssubsidie. Een gemeentelijk hoofdkantoor en een gemeenschapscentrum ontvangen 40.000 dollar.

In Californië wordt behalve alle gezondheids- en duurzaamheidsvoordelen en werkgelegenheidsaspecten ook het veranntwoord bosbeheer als één van voordelen van houtbouw gezien. Men is er bang voor bosbranden, die makkelijk kunnen groeien in bossen die verwaarloosd worden en waar veel dor hout op de grond ligt. Beter beheerde bossen zouden daarnaast ook beter zijn van de watervoorziening van deze grote Amerikaanse staat, zoals in onderstaande video wordt uitgelegd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer