Ga naar hoofdinhoud

Circulaire villa in het Gooi

Villa C is een circulaire en energieneutrale villa. De woning is door Paul de Ruiter Architects ontworpen met respect voor de natuur. De villa staat in de bossen van het Gooi. De hele constructie van de woning is van hout en de villa heeft een houten gevelbekleding.

De woonvertrekken in deze villa zijn op het zuiden georiënteerd. Die gevel ontwierp de architect transparant, voor een maximale verbondenheid met de omliggende natuur. Aan de noordzijde is de entree, daar is de donkerhouten gevel juist gesloten. De gevel op het zuiden kan transparant zijn omdat de villa rondom houten overstekende luifels heeft, die de woning in de zomer koel houden en in de winter warm.

De villa heeft twee woonlagen. De garage, keuken, eetkamer, woonkamer en studeerkamer zijn op de begane grond. De ruimtes zijn met elkaar verbonden door een open loopzone langs de glazen zuidgevel die direct toegang biedt tot de tuin. Op de tweede verdieping bevinden zich de slaapkamers met verdiepingshoge ramen.

Villa C is gebouwd met natuurlijke materialen. Zo is de hele constructie van kruislaaghout, net als de gevelbekleding. Het dak van de begane grond is bekleed met vegetatie en het dak van de verdieping heeft zonnepanelen. In de villa werd een warmtepomp geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer