Ga naar hoofdinhoud

Clt-wanden als vriendelijke scheiding

Het interieur van tandartskliniek Impress, in een tot voor kort grote open ruimte in een historisch pand in Barcelona, is opgedeeld in kleine, beschermde intieme ruimten. Architect Raul Sanchez zette kruislaaghout in en laat dat ‘lachen’.

Het is bijna niet te geloven maar dit project kwam in 2019 gereed, ruim voor de corona-crisis. Zowel de Impress-kliniek als de architect lijken iets voorvoeld te hebben. Impress is een nieuwe keten van mondzorgklinieken die zich richt op een jonge doelgroep die vooral online, op afstand geholpen wordt met adviezen en zelfbehandeling. Maar er is uiteraard ook een kliniek en die moest op geen enkele manier lijken op een ziekenhuis, maar ook niet op de luxe witte wereld van een dure privé-kliniek.

Architect Raul Sanchez kwam op het idee om in de grote open ruimte, inclusief de trap, kruislaaghouten muren aan te brengen en zo een verzameling behandelkamers te maken. Prima voor de 1,5 meter economie, zouden we nu zeggen. De architect vond meteen ook een vorm om het allemaal minder ‘hokkerig’ te laten lijken: aan de bovenkant van de wanden liet hij de CNC-machine halve cirkelt op webepaalde plaatsen uitfrezen. Halve cirkels die aan lachende monden refereren maar in ieder geval een vrolijk en luchtig geheel vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer