Ga naar hoofdinhoud

COBE gaat hard op wetenschapspark Lund

Het is al het derde ontwerp van het Deense architectenbureau COBE dat op het nieuwe Science Village Park bij de Zweedse stad Lund gerealiseerd gaat worden. Een ovaal en CO2-neutraal wetenschapsmuseum van hout.

Lund, een stad in Zuidwest-Zweden, een ruime tien kilometer ten noordoosten van Malmö, heeft flinke ambities. De plaatselijke universiteit wil mee in de vaart der volkeren en een nieuwe campus bouwen. Het plan voor het hele gebied werd gemaakt door COBE. Ook wonnen de Denen het ontwerp van een high-tech onderzoekscentrum ESS, dat pal naast het nieuwe museum gaat verrijzen.

Dat nieuwe museum werd dus onlangs ook aan COBE toegewezen. Het zal van hout gebouwd worden en ook een houten buitenbekleding krijgen. Het dak komt helemaal vol te liggen met zonnepanelen en moet zo een energiepark worden, terwijl in het open ovaal in het midden ruimte is voor natuurlijke begroeiing, zoals bomen. Het museum moest een iconisch uiterlijk krijgen want het is bedoeld om natuurwetenschappen aan een groot publiek te tonen en te laten ervaren, een beetje zoals het Amsterdamse NEMO.

Het vloeroppervlak wordt ca 35.000 vierkante meter. Het museum zal in 2024 gerealiseerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer