Ga naar hoofdinhoud

Comfortabel een fiets kiezen

Het exclusieve Duitse fietsenmerk Storck heeft in het pittoreske plaatsje Wertheim een nieuwe showroom laten bouwen. Van hout, met een zeer directe link naar het buitenleven.

Fietsen is een ultieme buitensport. En Storck maakt ultieme buitensportfietsen voor wie er het geld voor over heeft. Waarbij het stoere design van dit Duitse sportmerk opvalt. Om klanten te ontvangen en te verleiden tot aanschaf liet het bedrijf in Wertheim een langwerpige showroom bouwen die op een stalen skelet een eindje over de bergwand uitsteekt en zeer veel glas bevat. Zo zijn de fietsen van buiten goed zichtbaar en heb je als potentiële koper meteen zin om weg te sprinten.

Het tweelaagse gebouw bestaat grotendeels uit een elegant staketsel van gelamineerde kolommen en liggers. Slechts één, niet eens over de hele lengte doorlopende, wand van CLT verleent stevigheid aan het bouwsel, geholpen door slim aangebrachte stalen trekstangen. Het gebouw werd door het plaatselijke Sonnleiter Holzhausbau gebouwd, de balken en liggers zijn geleverd door de firma Wiehag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer