Ga naar hoofdinhoud

Complexe kubieke constructie

Tiny house in kubieke delen

In het Oostenrijkse Lauterach realiseerde architect Juri Troy een kleinschalig pand met een complexe ‘kubieke’ constructie. Ondank de dichte bebouwing is de architect erin geslaagd een vrijstaande woning te ontwerpen die harmonisch opgaat in de omgeving.

Kenmerkend zijn de drie versprongen kubieke delen. Daarbij verloopt het gebouw van een deel met twee verdiepingen in het noorden via half-verdiepingen en hoge trappen tot drie verdiepingen in het zuiden. De diverse dakhellingen, uitsteeksels en nissen in de noord-zuidas bepalen zowel het exterieur als het interieur. Dat geldt ook voor de hoogteverschillen tussen de verdiepingen.

Door de opbouw ontstaan verschillende ruimtesituaties waardoor het licht aan alle kanten het interieur van het gebouw kan binnendringen. Dit geeft een open karakter terwijl het gebouw tegelijkertijd wordt gescheiden van de aangrenzende gebouwen en privacy wordt gecreëerd.

Tiny house in kubieke delen

De ruimtes liggen rondom een eigen, half overdekt terras op het zuiden. Daarbij delen de gedifferentieerde ruimtes de leefruimte op in een centraal eetgedeelte en overige ruimtes. Bijvoorbeeld de keuken en het zitgedeelte in de oostelijke vleugel en de slaap- en badkamer met aangrenzend terras op de verdiepingen. Een gestampte kachel dient als ruimtescheidend element.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer