Ga naar hoofdinhoud

Contrast tussen eeuwenoud donker modern licht

Gerenoveerde boerderij aan de Bodensee

Aan de zuidelijke oever van de Bodensee, in het kanton St. Gallen, is een historische boerderij volledig gerenoveerd. Het monumentale pand uit de 18e was dermate vervallen, dat grote delen volledig moesten worden vervangen. Door de nog bruikbare delen te behouden, is een fraai contrast ontstaan tussen de eeuwenoude donkere constructie en de lichte dele die voldoen aan deze tijd.

De renovatie is uitgevoerd door kit architecten uit Zürich. Zij hebben het huis van 492 m2 opgedeeld in drie delen. Het oorspronkelijke woongedeelte bleef behouden en vormt de kern van het gebouw. Hier bevinden zich de slaapkamers en alle aangrenzende kamers van de grotere wooneenheid. Direct ernaast ligt het nieuwe, hoge woon- en keukengedeelte dat het oorspronkelijke schuurgedeelte vervangt.

Op de plaats van de voormalige schuur aan de noordzijde van de woning bevindt zich de tweede, kleinere wooneenheid. Vanwege de helling is deze te bereiken via het souterrain. Hier bevinden zich de slaapkamer en badkamer. De woon- en eetgedeeltes zijn boven gesitueerd in één open ruimte met kamerhoge ramen. De oude massief houten structuur is alleen zichtbaar in deze binnenkamers aan de achterwand, die ook de buitenmuur van het hoofdhuis is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer