Ga naar hoofdinhoud

Corporaties openen challenge voor 4000 kleine woningen

Een aantal woningcorporaties heeft de handen ineengeslagen. Ze willen op korte termijn circa 4000 woningen voor 1 a 2 persoonshuishoudens realiseren die voor een huurprijs van 634 euro per maand verhuurd kunnen worden.

De challenge is uitgeschreven door de woningcorporaties Wonen Zuid, Area, Domijn, Tiwos, Zayaz, Maasvallei, Antares, ZOwonen, Wonen Limburg en Alwel. Ze stellen dat ze op dit moment geen rendabele nieuwbouwwoning kunnen bieden aan ca 4000 een- of tweepersoonshuishoudens. Via de challenge, waarvoor de inschrijving op 26 januari start onder de titel so you think you can build, onder penvoering van de stichting EcoSystem Thinking Institute wordt de markt uitgedaagd om gebouwen aan te bieden die in een afschrijftermijn van 50 jaar economisch rendabel te verhuren zijn aan één en tweepersoons huishoudens tegen de standaard huurprijs van 634 euro per maand.

Juist in de houtbouw worden sinds korte tijd veel initiatieven genomen om snel veel betaalbare woningen te kunnen realiseren, (zoals op de foto, de LOFT-woningen van TBI Woonlab en The New Makers) ook voor deze huurdersgroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer