Ga naar hoofdinhoud

Cottage geïnspireerd op scheepshut

Boven de Vranov-dam in Tsjechië ligt een kleine cottage van zonverbrande lariksplanken. De cottage is nieuw gebouwd op de bestaande fundering van een oud houten huisje dat de eigenaar erfde. Hij wilde het vervangen door een modern houten gebouw dat in het weekend en op feestdagen plaats biedt aan zijn familie .

Architect Prodesi | Domesi heeft alles op alles gezet om het beperkte oppervlak van 5 x 8,5 m2 zodanig in te richten, dat een maximale ruimte is gecreëerd. Dit resulteerde in een cottage met een eetkamer, woonkamer (met prachtig uitzicht over het water), een entree, badkamer, toilet, pantry en bijkeuken. Verder zijn er onopvallende bergruimtes in elke hoek van het huis en heeft alles zijn vaste plaats. Net zoals in de kajuit of hut van een schip.

De verschillende ruimtes in de woning zijn met elkaar verbonden zonder de privacy geweld aan te doen. Boven zijn zowel grotere als kleinere slaapkamers ondergebracht. Verder is in het interieur veelvuldig gebruik gemaakt van sparrenhout en bieden de ramen uitkijk op adembenemende wateroppervlakken.

Tot slot benadrukt de architect het contrast tussen exterieur en interieur. Van buiten is het huis puur functioneel en bescheiden wat betreft het gebruikte materiaal. Binnen is het daarentegen modern, ruim en tot in het kleinste detail doordacht ingericht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer