Ga naar hoofdinhoud

Creatief stel in Bangkok speelt met zichtbaarheid

Een huis voor twee, gescheiden maar ook samen. In JB house in Bangkok heeft de dame des huizes zicht op haar man beneden in de keuken. Ook het zicht van buiten kan gemanipuleerd worden.

Het huis, op een klein plot in een wijk van de Thaise hoofdstad, moest voldoende ruimte bieden aan de gelieven: zij een lezer en schrijfster, hij een kookfanaat. Achitecten bureau IDIN Architects loste de opgave op door naar boven te werken: hij heeft nu een uigebried kookeiland in een keuken op de begane grond, zij werkt op de verdieping, omringd door houten boekenkasten. Haar werktafel is een glazen plaat die het plafond van de keuken vormt, zo hebben de bewoners toch contact.

Het huis, dat verder ook veel houten aftimmering in het interieur heeft, heeft een dubbele ‘huid’: een glazen gevel met daarvoor houten verticale blinden. Zo kunnen de bewoners naar believen de inval van zonlicht reguleren en dit al dan niet combineren met natuurlijke ventilatie. In gesloten toestand is het huis een houten ‘doos’, met de lamellen open is het een bijzonder transparant geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer