Ga naar hoofdinhoud

Dak als een bloem voor kankerziekenhuis

Het israëlische Shaare Zedek ziekenhuis in Jeruzalem gaat fors uitbreiden. Fase 1 is de bouw van een behandelcentrum voor radiotherapie met bijbehorende faciliteiten. Het Canadese Farrow and Partners ontwierp een stralend dak.

Een groot deel van ruimten van het nieuw te bouwen behandelcentrum bevinden zich onder de grond, blijkt uit renderings en tekeningen die op de site van de architect te zien zijn. Er komen dan ook vier ‘bunkers’ in, behandelkamers waar vceel radioactieve straling zal worden toegepast. Bovengronds is het niets dan licht en glas en ruimte, wat door toepassing van glazen vloeren tot ver in het gebouw merkbaar zal zijn. Het entreegebouw zal bestaat uit een vlechtwerk van gelamineerde balken die duidelijk de vorm van een bloem of een stralende zon symboliseren.

Het nieuwe gebouw is onderdeel van een gigantische uitbreiding: het ziekenhuis investeert circa een miljard dollar aan de toevoeging van anderhalf miljoen vierkante meter vloeroppervlak, waarop plaats zal zijn voor 1200 extra bedden en tal van nieuwe instituten en voorzieningen. Farrow and Partners is de hoofdarchitect over de complete uitvoering van dat plan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer