Ga naar hoofdinhoud

Digitaal Houtbouwcongres boordevol kennis

Met het toetreden van Jos Lichtenberg en Klaas Droog tot de line-up is het toch al rijk gevulde sprekersaanbod op het Nationaal Digitaal Houtbouwcongres nòg sterker geworden. Alleen deelnemers op 1 oktober kunnen gemiste sessies later terugkijken.

Het Nationaal Digitaal Houtbouwcongres is online te volgen tegen betaling van 25 euro. Het duurt een hele middag en zit vol verrassende studiogesprekken, enkele key-note presentaties en veel korte, kennisintensieve, break-out sessies. Alles is interactief, dus er kunnen steeds en aan iedereen vragen gesteld worden. Daarnaast biedt het programma de ruimte en tijd om andere bezoekers digitaal te ontmoeten en de informatie van de sponsoren tot je te nemen. Als extrra krijgen de eerste 200 deelnemers een gratis exemplaar van het pas verschenen boek ‘Tomorrows Timber’ en kunnen andere deelnemers het boek met korting bestellen. Auteur Pablo van der Lugt zal een toelichting op het boek geven.

Houten gebouwen voor huur en koop

De organisatie (Het Houtblad in samenwerking met Snitker/Borst Architecten) is heel trots op de keur aan sprekers die hun opwachting maken. Key-notes zijn er van Andrew Waugh, de Britse architect die als één van de eersten sociale woningbouw in hout wist te realiseren, en van Gerard Comello, de ontwikkelaar achter het gebouw HAUT dat nu gebouwd wordt in Amsterdam en het hoogste hybride gebouw van Nederland gaat worden. Arjan van Herk, de bouwer van wat op dit moment nog het hoogste hybride gebouw van Nederland is (Stories, ook in Amsterdam), spreekt in een outbreak-sessie.

Grootschalige woningbouw in hout

Centraal op het congres staat de vraag: is grootschalige woningbouw in houtbouw mogelijk? Architecten Leen Borst, Bjarn Mastenbroek, Daan Bruggink en Mark Thomson (via een verbinding vanuit Australië) geven er hun visie op. Maar ook Rob Haans, bestuursvoorzitter van woningcorporatie De Alliantie, Elisabeth ter Borg, directeur van corporatie Fien Wonen en Jan van Andel, directeur van Woontij op Texel vertellen over hun vragen en initiatieven over meer houten woningen voor de huursector.

Houtconstructies als basis van ambitie

De techniek is ook ruim vertegenwoordigd. Met Hubert Kuijpers, constructeur van het jaar 2019 met een specialisatie in houtconstructies. En ook met Jos Lichtenberg, emeritus hoogleraar aan de TU Eindhoven, al zijn hele professionele leven bezig met bouwinnovaties en vraagstukken rond duurzame en industriële bouw. Lichtenberg is voorzitter van de vakgroep van houtskeletbouwers van werkgeverskoepel Centrum Hout. Uit diezelfde hoek komt Klaas Droog, directeur van De Mar, een timmerfabriek in Grou. Hij heeft bewezen bouwconcepten klaarliggen waarbij in hoog tempo en tegen lage kosten kwalitatief goede woningen met een casco van houtskeletbouw uit zijn fabriek kan komen rollen.

Vind hier meer informatie over Het Nationaal Digitaal Bouwcongres op 1 oktober en schrijf je in.

In onderstaande playlist roept een aantal sprekers op tot deelname aan het congres:

Eén reactie op “Digitaal Houtbouwcongres boordevol kennis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer