Ga naar hoofdinhoud

Door een gordijn de wildernis in

De Zweedse architect Sandell Sandberg ontwierp voor een al bestaand safaripark verschillende gebouwen waarvan het eerste nu gereed is. Het is het entreegebouw, dat een gevel heeft als een gordijn.

Het gebouw, dat naast entreegebouw ook een winkel is, is geïnspireerd op de traditionele bouwstijl van de streek, de provincie Blekinge. Daar zijn longhouses in gebruik, vaak van hout gemaakt, rietgedekt en in een steenrode kleur.

Sandell Sandberg nam dit basisplan op maar lichtte de gevel op van de grond. De houten gevelbekleding lijkt nu als een draperie of een gordijn open te hangen, wat een bijzonder feestelijk effect moet hebben op de bezoekers van het Eriksberg Viltpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer