Ga naar hoofdinhoud

Dura bouwt nu ook in blokjes omhoog

Bouwbedrijf Dura Vermeer introduceert een concept voor een meerlaags appartementencomplex dat grotendeels in houtskeletbouw wordt uitgevoerd. Dit ‘Blokje Omhoog’ is verwant aan het ‘Blokje Om’- concept waarmee al meerdere grondgebonden woningen gebouwd zijn.

Kern van het ‘Blokje omhoog‘ is steeds een Smart Box: dit is een module die zo te zien bestaat uit een stalen frame en die wanden, een vloer en een dak van hout heeft. Om deze module heen komen prefab hsb-elementen die de appartementen vormen.

In deze Smart Box zit alle benodigde techniek voor de rest van het appartement. De boxen kunnen op elkaar gestapeld worden en zo een appartementencomplex vormen. Een trappenhuis en een galerij maken er een echte flat van.

De eerste bouwopdracht is al binnen: corporatie Domijn laat een complex van 16 woningen bouwen in drie bouwlagen in de plaats Losser.
Dura Vermeer gaat de Blokje Omhoog-woningen geheel prefab voorbereiden in een nieuwe assemblagefaciliteit in Losser. Het bedrijf heeft berekend dat de bouwtijd 35 procent korter is dan die van traditionele bouw. De woningen zijn, indien gewenst, weer eenvoudig te demonteren. De kostprijs van de flats ligt ook onder die van de traditionele bouw.

Dura Vermeer ontwikkelde al eerder het Blokje Om-concept, een manier om corporatiewoningen die einde levensduur zijn tot op de fundamenten te slopen en daarop een huis van grotendeels geprefabriceerd houtskeletbouw weer neer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer