Ga naar hoofdinhoud

Dura Vermeer stelt ‘houtcaptains’ aan om vooral intern houtbouw aan te jagen

In meerdere werkmaatschappijen van het grote bouwbedrijf Dura Vermeer zijn mensen aangesteld die als aanjager voor houtbouw moeten gaan functioneren. De houtcaptains krijgen de taak om de collega’s met raad en kennis en met een netwerk bij te staan. Zodat hout vaker als een optie wordt gezien.

Eén van de houtcaptains is Stefan Meegdes. Hij werkt bij Dura Vermeer Bouw Midden West. Hij wordt samen met zijn directievoorzitter, Edwin de Kuiper, over dit onderwerp geïnterviewd op de eigen website.
De duurzaamheid van houtbouw, om zijn CO2-opslag en circulriteit staat aan de basis van de visie van het bouwbedrijf dat er veel meer met hout gebouwd zal gaan worden. Ook ziet het bedrijf er marktkansen voor zichzelf weggelegd nu de interesse in duurzaam en circulair bouwen bij opdrachtgevers stijgt.
Meegdes heeft als taak om kennis te verspreiden en ook om collega’s die nog niet veel met hout bouwen de lol ervan te laten inzien. ‘Je kan niet meer doen wat je al twintig jaar doet, en daardoor ontstaat soms verkramping. Maar wat hout zo mooi maakt is dat je weer kan werken vanuit de kracht van het materiaal. Met hout word je weer echt een techneut. Wanneer mensen dat inzien, zijn ze om.’
De houtcaptain moet ook gaan onderzoeken waar zijn organisatie nog kennis tekort komt en dan gaan organiseren dat die er wel komt, al dan niet in samenspraak met de andere houtcaptains.
Het is niet de bedoeling van Dura Vermeer om geheel op houtbouw over te stappen. Wel om hout als gelijkwaardig alternatief te zien naast staal en minerale producten. In de praktijk zal er ook vaak voor hybride varianten gekozen woreden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer