Ga naar hoofdinhoud

Ecologische school in de kasteeltuin

In het Belgische Berksem kun je naar de middelbare school in een kasteel. Architectenbureau HUB, die dat kasteel verbouwde, werd gevraagd om in de kasteeltuin ook een lagere school te realiseren. Liefst met zo laag mogelijke foorprint.

Het grondplan van de nieuwe basisschool pasten de architecten heel precies in in de ruimte, rekening houdend met de daar staande bomen. De school is niet groot, bestaat uit slechts vier klaslokalen, die zijn in een vierkant gegroepeerd, wat oppervlak- en materiaalgebruik scheelde. Het sedumbedekte dak is een stukje los van de kruislaaghouten constructie gemaakt met daaronder veel glas, voor maximale daglichttoetreding. Niet alleen het bouwmateriaal, maar ook alle andere toegepaste materialen zijn zo duurzaam mogelijk.

Meer foto’s zijn te zien op Archdaily

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer