Ga naar hoofdinhoud

Eén wandje splitst dit huis

In een arbeiderswijk in München staat dit forse huis, dat in vorm toch rechtdoet aan de geschiedenis. Bijzonder is dat het eengezinshuis door het plaatsen van één wand geheel in twee gezinswoningen kan worden opgedeeld.

Het huis, ontworpen door Studio Rauch, ook uit München, is in houtskeletbouw opgetrokken en telt vier verdiepingen. Er woont nu een gezin in, maar er wordt nadrukkelijk rekening mee gehouden dat de uitvliegende jeugd een eigen huis wil. Of dat de ouders kleiner gaan wonen en een deel van het huis verkopen of verhuren. Dat kan allemaal in hetzelfde gebouw. Door een wand te plaatsen op de eerste verdieping wordt het bovenhuis geheel gescheiden van het benedenhuis. Er is al een tweede voordeur en uiteraard is ook met het leidingwerk al rekening gehouden met deze splitsing.

Het gebouw is afgewerkt met donkergrijze houten gevelbekleding.   

Eén reactie op “Eén wandje splitst dit huis

  • hans

    Het is werkelijk een wonder hoe on-creatief de bouwbranche is en de architecten ideeënloos blijven. Waar blijven al dit soort flexibele woningen en de traditionele meergeneratiehuizen?

    Huizenkopers hebben klaarblijkelijk totaal geen invloed of geen voorstellingsvermogen meer. Toch maar een eigen coöperatie met zelfbouwers oprichten dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer