Ga naar hoofdinhoud

Eerste editie Nationale Houtbouwprijs nu al een succes

De jury van de Nationale Houtbouwprijs 2021, onlangs op een geheime locatie bijeen, is zeer te spreken over de hoeveelheid en de kwaliteit van de inzendingen. Binnenkort krijgen alle inzenders bericht of ze al dan niet tot de Voorselectie zijn toegelaten.

Het Houtblad organiseert de Nationale Houtbouwprijs dit jaar voor het eerst. De jury had een zware dobber aan het op één ochtend doornemen van de in totaal 59 inzendingen. Daarbij speelde ook de interpretatie van de categorie Seriematige houtbouw . Gaat het dan alleen om houten woningen en dan ook nog eens om woningen die industrieel en op grote schaal vervaardigd (kunnen) worden? De jury koos voor een iets andere benadering: houten gebouwen (dus ook utiliteit) die bedoeld zijn voor bewoning door of gebruik van veel personen, die nadrukkelijk een herhaalbaarheid of schaalbaarheid in zich dragen. Dat leidde tot het herschikken van de inzendingen naar categorie, anders dan sommige deelnemers het hadden ingezonden.

De Voorselectie zal binnen korte termijn op deze site en onder deze link te zien zijn. Uit de Voorselectie kiest de jury de genomineerden. Die zullen begin oktober bekend gemaakt worden. Het publiek kan dat stemmen op zijn/haar favoriete beste houtbouwproject van Nederland en zo de winnaar van de Publieksprijs bepalen. De jury bezoekt ondertussen de genomineerde projecten om dan op 24 november, tijdens de Houtdag in Musis in Arnhem, de awards in de categorieën en de overall-winnaar van de juryprijs bekend te maken.

Op de foto de volledige jury, tijdens de lunch ging de vergadering door. Vlnr: Pablo van der Lugt (houtpromotor), Jan Maurits Schouten (Het Houtblad), Wim Groot (SHR, TU Eindhoven), Boris Zeisser (architect), Eric D. de Munck (Centrum Hout) en Irma Thijssen (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer