Ga naar hoofdinhoud

Eerste houten voetbalstadion is voor de Green Rovers

Het groenste voetbalstadion ter wereld komt in het graafschap Gloucester in het VK te staan, naar ontwerp van Zaha Adid Architects. De vierde divisionist Green Rovers, die een directeur van een ecostroomleverancier als voorzitter heeft, speelt binnen drie jaar ‘in hout’.

Het architectenkantoor won al in 2016, het sterfjaar van de oprichtster, sterarchitecte Zaha Adid, de prijsvraag voor het nieuw te bouwen stadion met 5000 zitplaatsen. In december vorig jaar kwam ook de bouwvergunning los na een eerdere afwijzing in juni 2019, omdat het gebouw toen nog te weinig geïntegreerd was in de groene omgeving naar inzicht van de vergunningverlener, weet Holzbau Austria. Die bezwaren zijn nu opgelost.

CO2-negatief

Het stadion komt in een ‘ecopark’ waar meer duurzame inititatieven worden ontplooid. Het gebouw, waarin toeschouwers op 5 meter afstand van de grasmat kunnen zitten wordt, zoals het er uitziet, CO2-negatief: door toepassing van gelamineerd hout wordt veel koolstof opgeslagen, daarnaast wordt een duurzaam energieconcept toegepast. de bouwtijd van het 20 meter hoge gebouw gaat ongeveer drie jaar bedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer