Ga naar hoofdinhoud

Emmer-Compascuum krijgt duurzame sporthal

Over de materialisatie van de constructie bestaat nog geen eensluidendheid. Maar het nieuwe, duurzame, sportcomplex voor het Drentse dorp Emmer-Compascuum krijg in ieder geval een houten gevelbekleding.

De gemeente Emmen maakte het winnende ontwerp voor een woonblok met winkelvoorzieningen aan het Hoofdkanaal gecombineerd met een daar achter liggend sportcomplex onlangs bekend. AG nova architecten ontwierp de gebouwen in een hechte samenwerking met een aantal partijen, waaronder Jansman Bouw in Luttenberg. In het ontwerp is nadrukkelijk met duurzaamheid en energiebesparing rekening gehouden.

Zo is er niet gekozen voor een sportcomplex met meerdere verdiepingen in plaats van het hele plot daarvoor te gebruiken. Dat levert een compacter en daardoor beter te verwarmen gebouw op. Wat de gemeente ook zeer beviel aan dit ontwerp is dat daardoor voor het sportcomplex een groene ruimte ontstaat in het dorp, met een eigen, volwaardige toegang tot het complex. Door de hele gevel van het complex met hout te bekleden krijgt het gebouw een natuurlijke, onnadrukkelijke maar toch opvallende presence in het dorp.
Jansman Bouw is een van de drijvende krachten achter BouwNovum, dat innovatieve houten huizen ontwerpt voor de sociale woningbouw. Bij navraag bleek dat de constructie van het sportcomplex voorshands in traditionele materialen gedacht is, maar dat er nog gerekend wordt of het niet ook (deels) in houtbouw gerealiseerd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer