Ga naar hoofdinhoud

Energieleverend atelier in Groene Hart

Atelier met tuin

In de buitengebieden in het midden van ons land staan sinds kort een houten atelier en idem garage met carport. Het atelier heeft voldoende zonnepanelen voor de eigen elektriciteit en het opladen van de auto.

De gebouwen horen bij een woonhuis dat ook nieuw gebouwd wordt, maar niet van hout. Verantwoordelijk voor het ontwerp is Mirck Architecture. Het atelier staat aan de rand van een weiland en kijkt daar vrij over uit. Het heeft ook grote ramen en een schuifpui aan de tuinkant. Het houten skelet heeft een dak van houten plaatmateriaal met een ruime overstek en aan één zijde, de entreekant, een afschuining. Op het zuidwesten ligt dat dak vol met zonnepanelen, 72 in totaal, genoeg om ook de auto van energie te voorzien. Aan de andere kant zijn vlakke matzwarte pannen gelegd. Daartussen is een groot daklicht zodat het daglicht goed in het atelier kan toetreden.
Het atelier is licht van binnen, van buiten is het hout vergrijsd en gebrand. De grote ramen van het gebouw kunnen met schuivende en draaiende luiken worden afgesloten zodat het gebouw er als een raamloos houten bouwsel uitziet.

Atelier met tuin

(foto’s Katja Effting)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer