Ga naar hoofdinhoud

Eyecatcher voor Geelong

In de Australische plaats Geelong komt een groot nieuw woon- en werkgebouw dat een landmark moet zijn voor een hele wijk. De stad betaalt de helft van bouwkosten, een projectontwikkelaar de andere helft. Het zeer transparante gebouw wordt geconstrueerd uit gelamineerd hout.

Houten spantstructuren en kruislaaghout zullen de constructie vormen van dit nieuwe gebouwencomplex, dat ontworpen is door Cox Architecture, een in grote gebouwen gespecialiseerd bedrijf dan vaker bijzondere gebouwen in hout ontworpen heeft.

De gelamineerde spanten en het kruislaaghout spelen een dienende rol bij de vooral door glasfacades gedomineerde gebouwen in Geelong die 220 miljoen Australische dollars gaan kosten om te realiseren, weet de website Business News Australia.

De gemeente Geelong gaat zelf een deel van één van de twee gebouwen als kantoor gebruiken. De plaatselijke overheid verwacht dat de gebouwen, die in een wat verlaten deel van deze havenstad in zuid-Australië, met 205.000 inwoners op 75 kilometer van Melbourne een economische versterking zullen opleveren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer