Ga naar hoofdinhoud

Familiehuis in de Zwitserse alpen

Bureau Tempesta en Tramparulo ontwierpen een familiehuis in de Zwitserse bergen. Het huis bestaat uit een lang uitgerekt houten raster met ingebouwde kubusvormige eenheden. Omdat de gevel mobiele houten elementen heeft, kunnen de bewoners zelf de lichtinval en het uitzicht bepalen.

Architectenbureau Tempesta en Trampulo bouwden met dit familiehuis een uniek huis in de bergen van Grimisuat (Zwitserland). Het gebouw strekt zich lang uit over één niveau. De kamers liggen achter elkaar. Deze indeling maakt het mogelijk om eenvoudig uit te breiden.

De woning rust op een betonnen ondergrond. De houten open gevel zorgt ervoor dat de woning past in het Zwitserse landschap: van veraf ziet het huis er oud en lokaal uit, terwijl de woning van dichtbij heel modern aandoet, waarbij het motief van de houten bekleding zichtbaar wordt.

Het bijzondere van dit project is de precisie van de plaatsing van de houten elementen van de opengewerkte gevel van de woning.  In het noorden kijken de bewoners door de openingen van de houten gevel naar een helling die als natuurlijk scherm dient, terwijl het zuiden een panoramisch uitzicht biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer