Ga naar hoofdinhoud

Ferox haalt geïsoleerde kruislaaghouten panelen naar Nederland

Leverancier van houten bouwsystemen Ferox heeft een overeenkomst gesloten met het Noorse TEWO. Dat bedrijf produceert prefab bouwpanelen, gemaakt van kruislings gelamineerde houtplaten met daartussen hoogwaardige isolatie.

De isolatie kan naar keuze bestaan uit houtvezel, minerale wol of de panelen worden voorbereid voor inblaaswol. De met deze prefabpanelen gerealiseerde wanden voldoen daardoor aan allerhande isolatie-eisen, zoals die van de BREEAM en zelfs die van Passivhaus. Een voordeel ten opzichte van andere geïsoleerde panelen is dat deze van duurzaam materiaal gemaakt zijn (hout). Het voordeel ten opzichten van ‘gewoon’ kruislaaghouten panelen is dat deze al geïsoleerd zijn.

TEWO heeft al vele jaren ervaring in het maken van deze panelen. In september werd een nieuwe productielijn geopend die tot 25.000 kuub dennenhout per jaar tot kruislaagplaten kan verwerken voor de TEWO-elementen.

Ferox heeft het exclusieve agentschap voor Nederland van TEWO-producten verworden. Het Nederlandse bedrijf verkoop ook, onder de naam Systimber, bouwsystemen van kruislaaghout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer