Ga naar hoofdinhoud

Finland meets Dubai

De bijdrage van Finland aan de Dubai Expo 2020 draagt de naam ‘Lumi’ wat Fins is voor ‘sneeuw’. De vormgeving van het rustige, kapelachtige paviljoen is dan ook geïnspireerd op de dunne witte sneeuwlaag van de eerste sneeuwval die het Finse landschap aan het begin van elke winter bedekt. Hiermee wilde de architect JKMM een fragment van de Finse natuur naar Dubai brengen.

Anderzijds lijkt het paviljoen op een grote witte Arabische tent waarvan de ingang is geïnspireerd op de traditionele nomadische cultuur. Op deze manier ontmoeten de twee culturen elkaar in het Finse architectuurconcept. Het is bovendien één van de manieren waarop architect JKMM invulling heeft gegeven aan het thema: ‘sharing future hapiness’.

Binnen in het paviljoen verwelkomt een diepe, van bovenaf verlichte kloofachtige ruimte, de bezoekers. Deze sculpturale ruimte is aan de binnenzijde bekleed met een gebogen houten roosteroppervlak. De vloer is gemaakt van Finse graniettegels. Het totaal moet een rustpunt bieden in de drukte van de omringende expo. Een ruimte om elkaar persoonlijk te ontmoeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer