Ga naar hoofdinhoud

Franse staatssecretaris: ‘alle overheidsgebouwen minstens 50 procent van hout’

Een ‘koolstofarme stad’, streeft de Franse regering na. Daartoe lanceerde de staatssecretaris voor Steden en Volkshuisvesting, Julien Denormandie, een actieplan. Nieuwbouw van overheid-gerelateerde gebouwen moet minimaal 50 procent hout bevatten.

Ook de extra aanleg van bossen hoort tot het actieplan, waarover het Franse persbureau AFP bericht. De bedoeling is dat deze bouweis is dat het het goede voorbeeld geeft voor veel meer nieuwbouwprojecten, en er dus veel meer met hout gebouwd gaat worden in heer Frankrijk. In Groot-Parijs bestaat al langer een vergelijkbare verordening, Denormandie wil het nu verplicht stellen voor alle overheids- en semi-overheidsgebouwen. Ze moeten voor ten minste 50 procent uit hout, of, iets preciezer, uit biomaterialen, bestaan, dus stro en bijvoorbeeld bamboe tellen mee.

Denormandie gaat ook plaatselijke overheden actief stimuleren meer met houtbouw en herbebossing te doen. Er wordt een platform voor opgericht, France Ville Durable’ voor kennisuitwisseling.

Eén reactie op “Franse staatssecretaris: ‘alle overheidsgebouwen minstens 50 procent van hout’

  • Arie Mooiman

    Dit lijkt onjuiste informatie: De Franse minister van Volkshuisvesting heeft zijn plan aangekondigd dat in 2022 50% van nieuwe publieke gebouwen bio based materiaal moet bevatten (zonder aanduiding van een minimale hoeveelheid)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer