Ga naar hoofdinhoud

Gecamoufleerde foyer voor openluchttheater

Nabij de stad Kurobe, in Japan, aan de Japanse zee, bevindt zich een landgoed waar theatervoorstellingen gegeven worden in een amfitheater. Ten behoeve van de gasten en acteurs werd een foyer gebouwd, die erg opvallend niet opvalt.

De foyer bevindt zich aan de rand van een groot grasveld dat op het amfitheater uitgeeft, tegen een beboste berg aan. Architectenbureau APLdw koos ervoor om de foyer zoveel mogelijk met dat bos te laten versmelten. Daarvoor werden 17 bomen in het gras geplant, eiken en cederbomen, waartussen en -omheen de houten vloer werd geouwd, los van de ondergrond, want in eerste instantie was het de bedoeling dat het paviljoen tijdelijk zou zijn.
Boven de bomen is een licht houten dak aangebracht dat deels door de bomen wordt gedragen, deels ook door negen stalen pilaren wordt gedragen. Dat laatste vooral om de draagkracht te garanderen bij de forse sneeuwval die zich nog wel eens in het gebied voordoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer