Ga naar hoofdinhoud

Gemeente Voorst krijg hout en hennep

Het gemeentehuis van Voorst wordt gerenoveerd en uitgebreid. Daarbij wordt het oorspronkelijke betonnen gebouw gehandhaafd. De uitbreiding gaat in houtbouw en de muren worden geïsoleerd met kalkhennep.

Het ontwerp voor de renovatie is van bureau De Twee Snoeken. Het oude gemeentehuis is een ontwerp van Broekbakema en stamt uit 1980. In dat ontwerp is de betonnen constructie nadrukkelijk in het zicht gelaten, onder andere door hem deels buiten het bouwvolume te plaatsen. Bij de renovatie wordt een bouwdeel voor het oude gebouw geplaatst. Dat oude gebouw wordt grotendeels -waar mogelijk recyclerend- gestript. In de nieuwe situatie zal duidelijk zichtbaar zijn wat ‘oud’ is en wat nieuw.
Voor de aan- en uitbouw maakten De Twee Snoeken een aantal duurzame keuzes. Zo komt de entree met een grote glazen pui nu op het zuidwesten, wat gunstig is voor de zonintrede. De aanbouw wordt geheel in houtbouw uitgevoerd. De isolatie van de muren zal bestaan uit het goed isolerende en grotendeels biobased materiaal kalkhennep. Het gebouw zal worden verwarmd door middel van een installatie gebaseerd op een warmtewisselaar die gebruik maakt van ijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer