Ga naar hoofdinhoud

Generatiehuis met berkenmultiplex in Australië

Architect Warren Haasnoot van het bureau Curious Practice heeft een huis ontworpen waar verschillende generaties kunnen wonen. Hij koos bewust voor het werken met ongelijksoortige niveaus. De architect gebruikt veel hout in huis om geborgenheid en een ‘thuisgevoel’ te creëren.

Het generatiehuis staat in Newcastle, Australië. Bureau Curious Practice ontwierp een huis met split-level vloeren. Door te werken met verschillende niveaus krijgen de bewoners meer het gevoel zich te verplaatsen tussen verschillende terreinen, in plaats van tussen verschillende ruimtes. Tegelijkertijd laat de architect de ruimtes open. Hij deelt de woonruimtes niet in met deuren, maar met houten jaloezieën. Zo ontstaat een huis dat de gezinsleden niet van elkaar scheidt en toch de nodige privacy biedt.

De woning staat op land dat kan overstromen. Daarom worden de woonruimtes op de eerste verdieping ondersteund door een onderste volume dat van beton gemaakt is. De slaapkamers liggen op een licht verhoogd platform en zijn met multiplex bekleed. Voor de open kasten in de keuken is ook berkenmultiplex  gebruikt. Een betegelde trap die begrensd wordt door een scherm van gomhout leidt naar een binnenplaats op de begane grond. Vanaf hier kunnen de bewoners de garage, wasruimte en bergruimte bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer