Ga naar hoofdinhoud

Geometrie met uitzicht op zee

Een villa met uitzicht op zee

De vraag luidde: ‘Graag een villa waarvan de woonkamer uitzicht op zee biedt’. Het antwoord van Architect Moriya and Partners werd Setoyma. Een geometrisch, driehoekig huis dat gebouwd is op glooiend terrein. Bewoners hebben via een verhoogd terras en woonkamer een unieke mogelijkheid om vanuit de binnenruimte de zee en het bos te zien.

Door de kenmerkende vorm gaat het gebouw op in zijn omgeving. Zo is het steil aflopende, asymmetrische dak gelijk aan de dalingshoek van de klifrand. Deze geometrische dakvorm, die wordt ondersteund door een houten spantconstructie, strekt zich bovendien ver uit en creëert hiermee een grote overhang.

Op deze manier realiseerde de architect Moriya en Partners een overdekte zithoek in de buitenlucht met uitzicht op zee. Afgewerkt met houten vloeren en een stenen muur. De achterliggende binnenruimte is voorzien van donkere houten planken en combineert deze met een driehoekige reeks ramen voor een maximaal uitzicht.

Naast deze ruimte bevindt zich een smalle keuken en hieronder een kleine slaapkamer. Vanuit de woonkamer leiden twee treden naar het buitenterras aan de zuidkant van het huis. Dit is naast een glazen badkamerblok dat is ontworpen om het gevoel te geven van baden in het bos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer