Ga naar hoofdinhoud

Gerationaliseerd natuurlijk skigenieten

De architect bracht de bouwwijze van het nieuwe ski-resort in Campa, in de Zwitserse Alpen, terug tot een eenvoudig grid van 4,80 breed. Daar werd het hele centrum uit opgebouwd.

Het nieuwe gebouw, een ontwerp van architectenbureau Durisch.Nolli, vervangt een aantal gebouwen dat ter plaatse gegroeid is. Het is een beschermd natuurgebied waar in 1970 de Simano Ski Club zich vestigde. Door meerdere gebouwen in één te vatten werd de natuur zo veel mogelijk gespaard.

Het nieuwe gebouw is deels in een helling gefundeerd met beton. In dit onderste gedeelte zijn alle faciliteiten voor de skiiers en langlaufers ondergebracht. Een trap voert dan naar een groot houten terras. Vanaf daar is het allemaal houtbouw wat de klok slaat. Het pand bevat een restaurant, appartementen, een bar en een wellness-gedeelte. De architecten gingen uit van lichte materialen (want duurzaam en eenvoudig te vervoeren naar de hooggelegen plaats) en ontwikkelden een grid van 4.80 meter waar het hele, drielaagse, houten gebouw grotendeels mee kon worden gebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer