Ga naar hoofdinhoud

Geremonteerde schuur wordt vakantiehuis

In Quebec werd een oude schuur gedemonteerd en verplaatst naar een nieuwe locatie op een landgoed in Mansonville om daar opnieuw opgebouwd en verbouwd te worden. Het resultaat is een open vakantiehuis met behoud van de oorspronkelijk houten constructie.

Studio La Firme werkte samen met architect Michel Lemieux aan het project, waarbij de oude houten structuur, gemaakt van hemlock, volledig behouden bleef. Omdat de funderingen van de woning opnieuw moesten worden bewerkt, werd elk onderdeel van het originele hemlock genummerd en zorgvuldig opgeslagen.

De ruimtes van de woning zijn ontstaan door de oorspronkelijke houten structuur van de schuur te volgen. De oude houten balken bleven zichtbaar. Nieuw hout kwam van lokale hemlocksparren. Het dak van de woning is van metaal en de vloeren zijn gemaakt van wit eiken. De grote ramen van de woning geven zicht op het Sutton-gebergte en het agrarisch landschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer