Ga naar hoofdinhoud

Gerenoveerd strandhuis met vergrijsd hout

In Montauk, op het uiterste puntje van Long Island (New York) renoveerde Studio Desciencelab een woning tot modern zomerhuis. Het oude huis werd afgebroken tot aan de betonnen kern en vervolgens weer opgebouwd. Het strandhuis kreeg een gevelbekleding van vergrijsd hout en een teakhouten interieur.

Studio Desciencelab leidde de renovatie, van ontwerp tot fabricage en installatie. Het huis is bekleed met horizontale planken van Meranti-hout, ook wel bekend als Filipijns mahonie. Er kwamen nieuwe ramen en schuifdeuren in het huis voor meer licht. Een nieuwe trap leidt naar de slaapkamers die werden vergroot. De verlaagde plafonds van de slaapkamers werden verwijderd waardoor de spanten zichtbaar werden. Buiten kwamen buitendouches en werd een nieuwe patio gebouwd.

Het interieur wordt bepaald door de muren die bekleed zijn met brede houten planken en ingebouwde en door de studio op maat gemaakte meubels. De keuken en de hoofdslaapkamer zijn voorzien van teak, net als de ingebouwde meubels en onderste lambrisering. De kinderkamers hebben een lambrisering van cederhout. De vloeren zijn van licht grenen. Studio Desciencelab bouwde vrijwel alles voor het huis in hun eigen studio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer