Ga naar hoofdinhoud

Gestapeld hout vormt gastenverblijf

Een heel eigen manier van bouwen met hout paste het Belgische Atelier Venasvanbelle toe voor een losstaand guesthouse in de tuin van een Belgische filmmaker. De constructie bestaat geheel uit gestapeld hout in allerlei formaten.

Op de website van het architectenkantoor, eigendom van Dries Vens en Maarten van Bellen, staan veel foto’s die heel verhelderend en fascinerend zijn. De Duitstalige website Detail biedt nog meer informatie over dit ‘Huis Alex’ genoemd naar de voornaam van de opdrachtgever, een Belgische fimmaker (wij wagen ons niet aan speculaties): Het guesthouse is aan de buitenzijde bekleed met Cortenstaal. Het bouwwerk staat op een kunstmatige heuvel waar de bezoeker binnenkomt door een grijze, betonnen gang. Daarachter wacht hem een kleine bioscoopzaal voor privé vertoningen. Daar bevindt zich ook een bar. Met een wenteltrap kun je naar boven en zie je al jet gestapelde hout waarvan het huisje gemaakt is. Op de verdieping is een ruime living met een slaapkamer met ramen die over de tuin en de omgeving uitkijken. Daarboven bevindt zich nog een kleine uitkijkpost met nog meer uitzicht.

De woning is niet alleen gebouwd door houten planken op elkaar te stapelen, maar het hout vormt ook het interieur tot een organische, blob-achtige ruimte, waarbij uitstekende planken dienst doen als tafeltje, boekenplank of een andere functie hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer