Ga naar hoofdinhoud

Gideons en ASN willen met data naar Glasgow

Op of rond de klimaattop in Glasgow die start op 31 oktober van dit jaar en een kleine twee weken duurt, willen een aantal Nederlandse partijen aandacht vragen voor biobased bouwen. De initiatiefnemers willen met zoveel mogelijk data de impact op het milieu aantonen en roepen biobased bouwers op om mee te helpen.

De intitiatiefnemers zijn Climate Cleanup, ASN Bank en Gideon-Transition Tribes. De manier waarop ze data willen verzamelen is door van zoveel mogelijk (biobased) gebouwen de opslag van CO2 te berekenen. Dat kan met de onder auspiciën van de ASN Bank ontwikkelde metric, Construction Stored Carbon, die gratis op het web te downloaden en te gebruiken is.
Het gaat in wezen om een niet al te ingewikkeld spreadsheet dat je kunt downloaden en waarbij je hoeveelheden van vooringevoerde (biobased) materialen kunt invoeren die in een project gebruikt zijn. De spreadsheet rekent de totale hoveelheid opgeslagen CO2 uit. Het uiteindelijke doel van ASN is om deze CO2 opslag te kapitaliseren.
Wie zijn berekeningen, dus het ingevulde spreadsheet, weer upload op de site waar hij is gedownload vóór volgende week vrijdag voegt zijn opgeslagen CO2 toe aan die van anderen. Dat geeft de mensen die naar Glasgow gaan, met name om de Nederlandse politiek en media te interesseren voor een betere waardering van biobased materialen in de bouw, extra slagkracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer