Ga naar hoofdinhoud

Google stopt planning houten wijk Toronto

De plannen voor een wijk van de toekomst in Toronto van Sidewalk Lab, een dochterbedrijf van Alphabet, het moederbedrijf van Google, zijn afgeblazen. De economisch instabiele situatie is de oorzaak. De wijk zou uit houten gebouwen bestaan.

Sidewalk Lab, dat in de afgelopen tweeënhalf jaar bezig was met de ontwikkeling van de wijk in een ontwikkelingsgebied aan het waterfront van de Canadese stad, gaat wel door met spin-off activiteiten, zoals onderzoek naar de fabrieksmatige productie van houten huizen. De letterlijk ongekende economische effecten van de corona-pandemie en de onzekerheid op de vastgoedmarkt maakte de ontwikkeling te riskant, schrijft Daniel L. Doctoroff, ceo van Sidewalk Lab in een verklaring.
Het Qayside-project omhelste veel meer dan een wijk met gebouwen van hout. De bedoeling was om er een proeftuin van de te maken voor artificial intelligence, datacollecting en allerlei andere technieken die wonen, werken en mobiliteit zouden moeten veraangenamen. Ook verschillende van die deelgebieden blijft Sidewalk Lab doorontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer