Ga naar hoofdinhoud

Grijp de zon in Londen

Onder de naam ‘Catching Sun House’, realiseerde het lokale architectenbureau Studioshaw een eigentijds, onderhoudsarme en energiezuinig huis. Opvallend is de locatie die als het ware verborgen ligt tussen rijtjeshuizen; een infill-site. Het was vroeger de garage van het ministerie van transport. De basis is overgenomen in het ontwerp van de woning om de bouwvergunning rond te krijgen.

De zaagtandvormige dakvormen zijn bekleed met donker hout. Verder zijn zoveel mogelijk ramen in de woning aangebracht om het zonlicht de kans te geven om in het huis door te dringen.

In het interieur is juist veelvuldig gebruik gemaakt van licht hout. Bijvoorbeeld lichtbeuken voor de ramen van het woongedeelte en de grote slaapkamer. Verder heeft Studioshaw het blokwerk van de begane grond uitgevoerd met bleke, en met hout omzoomde plafonds. Een oranje trap leidt naar de kleinere eerste verdieping, waar zich een met hout omzoomde studeerkamer en knusse ruimte met vaste vloerkussens bevinden.

Door het huis vrij te houden van de overige omliggende gebouwen, zijn zowel een zij-ingangsroute als drie binnenplaatsen gecreëerd. De grote binnenplaats naast het eetgedeelte bevat zitruimtes, terwijl twee kleinere binnenplaatsen naast de slaapkamers een buitenbad en een glazen douchecabine hebben. Deze ruimtes zijn toegankelijk via glazen schuifdeuren met aluminium frame.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer