Ga naar hoofdinhoud

Groene sociale woningwoningbouw voor Vancouver

Een lokale non-profit woningbouwontwikkelaar uit Vancouver heeft een herbestemmingsplan ingediend voor een terrein waar eerst een pand stond met sociale woningen voor mensen met een inheemse afkomst. Het plan omvat een groen gebouw met een hybride houtconstructie en groene beplanting op de bovenste daken.

Momenteel wordt het terrein waarop het groene gebouw moet komen, ingenomen door een drie verdiepingen tellend gebouw uit 1985 met sociale woningen voor inheemse mensen. Het pand is eind 2017 door brand beschadigd. De projectontwikkelaar wil op dit terrein een groen gebouw plaatsen van negen verdiepingen met 84 wooneenheden. Het moet een mix van eenheden voor verschillende soorten huishoudens worden.

GBL Architects heeft het ontwerp voor dit groene pand gemaakt. Het gebouw zal een totale vloeroppervlakte van 84.472 vierkante meter krijgen. Er komt een zweethutruimte in het gebouw en een multifunctionele ruimte op de zevende verdieping met uitzicht over de stad en de bergen. Een ondergrondse garage biedt plaats aan 25 voertuigen en er komen 96 fietsenstallingen.

Het pand krijgt kolommen van staal en een betonnen kern die de liftschachten en de noodtrap omsluit. Verder zal het gebouw gebouwd worden met kruislaaghout. De buitengevel zal bestaan uit houten panelen die gedeeltelijk ook voor de balkons worden geplaatst. Sommige panelen zullen worden bedrukt met kunst. Deze kunst zal verwijzen naar de traditie van mandweven door de Coast Salish Peoples.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer