Ga naar hoofdinhoud

Groene uitbreiding van hotel in Costa Rica

Studio Saxe heeft een groen complex voor een hotel in Costa Rica ontworpen. Het complex bestaat uit een modulaire en geprefabriceerde constructie, gebouwd tussen bestaande begroeiing. De uitbreiding is bedoeld als een groene openbare ruimte die zorgt voor verbinding tussen de lokale bevolking en de hotelgasten op het gebied van gezondheid en welzijn.

The Gilded Iguana hotel in Nosara (Costa Rica) staat op een terrein met veel hoge bomen. Studio Saxe liet de bomen en andere vegetatie staan en bouwde er een centrum omheen met een oppervlakte van 615 vierkante meter. De bovenste niveaus van de gebouwen van het centrum zijn met elkaar verbonden door verhoogde houten loopbruggen met metalen leuningen. Het complex herbergt een surfwinkel, een fietswinkel, een fitnessruimte, fitnessstudio’s en massageruimtes.  

Elk van de gebouwen is gebouwd met een geprefabriceerde stalen constructie bekleed met herbebost teakhout. Het ontwerp houdt rekening met zonne-oriëntatie, wind en geluid. Lange dakoverstekken zorgen voor schaduw en bieden bescherming tegen zon en regen. Bovendien verzamelen ze water om mechanische en irrigatiesystemen van het gebouw van stroom te voorzien. Aan de voorkant van de gebouwen zijn rechthoekige plantenbakken geplaatst om het groen van het complex en het terrein te benadrukken en te versterken.

Jan Maurits Schouten
Hoofdredacteur Het Houtblad

Als hoofdredacteur van Het Houtblad houdt Jan Maurits Schouten zich vooral bezig met de bewustwording van de voordelen van het gebruik van hout in de bouw. Daarbij houdt hij zeker ook een scherp oog op de hindernissen en ‘uitdagingen’ waarvoor de inzet van dit materiaal wordt gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer