Ga naar hoofdinhoud

Grootste CLT-gebouw in Oost-Europa

Grootste CLT-gebouw in Oost-Europa

Gabriel Ciordas is CEO van het Roemeense Creatopy en zocht een kantoorruimte die de best mogelijke omgeving biedt voor zijn werknemers. Hij koos voor een constructies van gelamineerd hout (CLT). Niet alleen vanuit het oogpunt van ecologische duurzaamheid, maar ook omdat hij een gezond kantoor voor zijn medewerkers wilde. Een kantoor dat geschikt was om ook te voldoen aan de behoeften van morgen.  

Het eindresultaat is gelegen in een prachtig heuvellandschap, omringd door boomgaarden en groen. Door de kamerhoge ramen kunnen werknemers genieten van dit rustgevende uitzicht dat hen tijdens de werkdagen inspiratie en rust brengt. Verder is het gebouw goed geïsoleerd waardoor de binnentemperatuur zowel in de winter als in de zomer constant is. De keuze voor hout was voor Gabriel een logische. Hout is een natuurlijk element dat goed in de omgeving integreert en de gewenste rust in de werkomgeving brengt.

Het gebouw is te beschouwen als een enorme open ruimte, verdeeld in acht kleinere kamers die altijd met elkaar verbonden zijn. Verder voorziet het in verschillende lichtgevende vergaderruimtes die bestemd zijn voor één-op-één gesprekken en brainstormsessies. De grootste ‘kamer’ is het amfitheater. Een ruimte waar mensen samenkomen voor presentaties, ontspanning of socializen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer