Ga naar hoofdinhoud

Grote buitenterrassen en een kampvuurplaats

‘Het huis op de helling’ wordt liefkozend de landelijke woning voor een jong stel in Ozora (Rusland) genoemd. Het is gelegen in de diepten van het perceel en bestaat uit een open gedeelte met een zomerkeuken aan de voorzijde en een privégedeelte dat uitkijkt op het bos. Door de hoge fundering was het mogelijk een grote berging onder het huis te realiseren.

Door de ligging en opbouw past de woning optimaal in het landschap en biedt vooral veel mogelijkheid om de tijd buiten door te brengen. Bijvoorbeeld door de grote terrassen die heerlijk zijn om met blote voeten op te lopen. Maar ook door de schaduwbrengende pergola, de zomerkeuken en de kampvuurplaats. Eenmaal binnen is ‘buiten’ toch dichtbij doordat BIO-architects uit Moskou een panoramische beglazing heeft toegepast en gebruik heeft gemaakt van natuurlijke materialen.  

Zo bestaat de woning hoofdzakelijk uit hout, glas en metaal. De woningafwerking is van massief grenen, de buitenbalustrades zijn van hout en metaal. Verder ligt er op het dak geprofileerd metaal en zijn de fundering en draagconstructies eveneens van metaal vervaardigd.

Het interieur is ontworpen in een lichte rustieke stijl. Zo is het huis gevuld met houten meubels, textiel, rieten manden, antiek en werken van de kunstenaars uit St. Petersburg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer