Ga naar hoofdinhoud

Grotendeels prefab houten hotel

Op het eerste gezicht geloof je het niet, maar dit hotelgebouw in het Zuid-Duitse Ludwigsburg is grotendeels van hout gemaakt. De hotelkamers werden compleet prefab en zelfs deels gemeubileerd aangeleverd.

Het hotel heeft een bekleding van cementvezelplaten waardoor het niet meeteen opvalt dat er circa 440 vierkante meter hout in verwerkt is. Ook is de benedenverdieping in beton opgetrokken evenals het trappenhuis. Maar daar omheen en daar bovenop is alles van hout, naar ontwerp van Von M Architekten die er een nominatie voor de Dezeen Awards mee won.

Het gebouw, dat CO2-neutraal is, mede door het gebruik van hout als bouwmateriaal, werd grotendeels opgetrokken uit modules uit kruislaaghout die vooraf gefabriceerd waren en alleen nog op de bouwplaats gemonteerd hoefde te worden. De website German Architects wijdt een uitvoerig artikel aan het gebouw. Opvallend is dat bij het ontwerp helemaal van de modulebouwwijze is uitgegaan in hoe het gebouw überhaupt geconstrueerd is, de kamergrootte, en de te realiseren vervoersbewegingen naar de binnenstad van Ludwigsburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer