Ga naar hoofdinhoud

Halve houten cirkel in Kopenhagen

Het architectenbureau NORD heeft in Kopenhagen een buurthuis ontworpen dat tegelijkertijd het plaatselijke kerkhof verbindt met de stedelijke ruimte. Het bureau koos voor een duurzaam ontwerp met hout als bouwmateriaal.

De architecten gebruikten voor het gemeenschapscentrum zowel voor binnen als voor buiten hout. Het gebouw is opgebouwd uit CLT, dat grote overspanningen mogelijk maakt. NORD Architects gebruikten die grote houten overspanningen voor de ruime hoofdruimte van het gemeenschapshuis. Deze multifunctionele ruimte vormt het centrale deel van het centrum. De lijnen van het gebouw bestaan uit een halve cirkel van hout aan de voor- en achterkant. Zij verbinden de stedelijke ruimte aan de ene kant met het voorheen moeilijk toegankelijke kerkhof aan de andere kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer